reset size mute speaker contrast

Collectief kapitaal Leeuwarden

Citytrain

In juni ging de campagne Collectief Kapitaal Leeuwarden officieel van start. De komende drie maanden wil het collectief nieuwe leden werven.

Met het welbekende Leeuwarder treintje door de binnenstad werd het collectie goed zichtbaar. Dat zorgde gelijk ook voor mooie gesprekken met Leeuwarders.

Er voor een ander willen zijn

Ellen de Bruin (startgroep Leeuwarden): “We hebben tijdens de rit veel contact gezocht met mensen door ze te vragen of ze zich aan wilden sluiten. De gesprekken ontroerde me. Het is zo mooi om te merken dat er nog zo veel mensen zijn die er gewoon voor anderen willen zijn! Daar gaat Collectief Kapitaal voor mij over: dat iedereen van waarde voor elkaar kan zijn en dat het bij geld alleen niet stopt.”

Een nieuwe beweging

Collectief Kapitaal Leeuwarden staat voor een samenleving waarin niemand hoeft te vechten voor zijn of haar bestaan. Een samenleving waar bestaanszekerheid centraal staat. Je kunt al meedoen met Collectief Kapitaal door aan te geven wat jij met het collectief zou willen delen. Dat kan met van alles! Van tijd, geld, zorg of jouw netwerk. Ken jij een familielid, vriend of collega die ook het belang zien van bestaanszekerheid? Geloven zij ook in de kracht van samenhorigheid? Laat ze het weten. Samen maken je een groot verschil.

Foto’s: Marieke Balk