reset size mute speaker contrast

Nieuws

Meer bewegen voor betere motoriek

‘Motoriek van kinderen is om te huilen’ schreven de NRC, LC en het Friesch Dagblad. Uit onderzoek blijkt dat basisschoolkinderen steeds meer moeite hebben met bijvoorbeeld het vangen en gooien van een bal, touwklimmen en goed balanceren.  

Cultuurschakel brengt mensen samen

Eten verbindt. Daarom werd op vrijdag 16 maart een iftar georganiseerd in het wijkcentrum Heechterp-Schieringen. Maar liefst honderd gasten van allerlei achtergronden schoven aan voor deze maaltijd. “Zeker voor een eerste keer was het heel geslaagd”, zegt organisator Lamya Jama van het team Cultuurschakel.

Buurt-Iftar in MFC Vrijheidswijk verbindt mensen met verschillende achtergronden

De buurt-Iftar in MFC Vrijheidswijk bracht moslims en niet-moslims, jong en oud bij elkaar. Mooi om te zien hoe Informele leiders uit de wijk, professionals en vrijwilligers samenwerken bij het organiseren van deze gezamenlijke maaltijd.

Hoe gaat het met de lifecoaches?

Een groepsfoto van de life-coaches.
In maart 2023 startte het project met de life coaches. Hoe hebben zij het afgelopen jaar beleefd? We kunnen er zelf een stuk over schrijven. Nog beter is het om de life coaches zelf aan het woord te laten.

Bewoners in Heechterp-Schieringen willen meer sociaal contact

Geconcentreerde blikken van bewoners tijdens bijeenkomst Heechterp-Schieringen
Maandagavond 4 maart kwamen 30 betrokken bewoners uit Heechterp-Schieringen bij elkaar om te praten over verbeteringen in hun wijk. Deze bewonersavond georganiseerd door Amaryllis, gemeente Leeuwarden en Leeuwarden Oost was erop gericht om de wensen en behoeften van de bewoners in kaart te brengen en de huidige wijkplannen te actualiseren.

Basisbanen voor Leeuwarden Oost

vrijwilligers die werken in het groen in Bilgaard
De gemeente Leeuwarden biedt voorlopig aan maximaal 25 personen met een bijstandsuitkering een basisbaan aan. Het gaat om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Het college van B&W geeft jaarlijks €500.000 uit om basisbanen te creëren. Een basisbaan is een tijdelijke baan en de mensen krijgen een normaal salaris.

Noodfonds Energie

Mobiele telefoon laat website pagina zien
Goed nieuws; de Noodfonds Energie is sinds kort weer open!

Werkbezoek minister Hugo de Jonge

Demissionair minister Hugo de Jonge bracht maandag 11 januari een bezoek aan Leeuwarden Oost. Eén van de 19 gebieden dat deel uitmaakt van het Nationaal programma leefbaarheid en veiligheid. Het langdurige (20 jaar) programma heeft als doel de armoede van generatie op generatie te doorbreken. De Jonge sprak met bewoners, uitvoerders en partners. Het bezoek richtte zich op de pijler gezondheid. Leeuwarden Oost, de gemeente Leeuwarden en partners werken samen in Nieuw Oud Oost aan een betere leefomgeving. Preventie staat daarbij centraal.

Meer financiële zekerheid voor wijkbedrijven

De wijkbedrijven van Bilgaard en Heechterp-Schieringen krijgen meer financiële zekerheid. Daarmee wordt het makkelijker voor vrijwilligers en mensen die werkervaring opdoen om hier langer aan de slag te blijven. Ook kunnen de wijkbedrijven beter materiaal aanschaffen waarmee ze werkzaamheden voor de gemeente uitvoeren, zoals het bijhouden van het groen in de wijk.

Jongeren in Leeuwarden Oost krijgen baangaranties

Leeuwarden Oost gaat werken met baangaranties. Het plan houdt in dat jongeren die een beroepsopleiding volgen met hoge baankansen en goede salarisperspectieven, verzekerd zijn van een baan na het afronden van hun opleiding.