Nieuws

Feest!

Met energie kun je lachen

“Hoe gaat het met je?”

Leeuwarden Oost -
Iedere inwoner in onze gemeente heeft een eigen verhaal. In Leeuwarden Oost hebben deze verhalen regelmatig dezelfde thema's. Denk hierbij aan moeite hebben met rondkomen, of het vinden van geschikt werk en het volgen van onderwijs. Ook komen de thema’s gezond leven en wonen in een veilige omgeving voor.

Minister Schouten op bezoek Leeuwarden Oost

Heechterp-Schieringen -
Maandag 6 maart bracht minister Carola Schouten een bezoek aan Leeuwarden Oost. De minister van armoedebeleid werd bijgebracht over de armoedeaanpak in de gemeente Leeuwarden.

Lelystad Oost bezoekt Leeuwarden Oost

Leeuwarden Oost -
Lelystad en Leeuwarden hebben iets gemeen. Samen zetten ze zich voor de komende 20 jaar in voor de leefbaarheid en veiligheid voor het Oostelijke deel van hun stad.

De Wijkregisseur als spin in het web

Vlietzone -
Theda Heijs en Dieuwke Prins zijn sinds 1 januari Wijkregisseur in de Vlietzone. Zij zijn werkzaam bij Huurdersplatform Nieuw Elan en het Huurteam Leeuwarden.

Veel bezoek aan Leeuwarden Oost

Leeuwarden Oost -
In Leeuwarden Oost krijgen we regelmatig bezoek. Politici, bestuurders en andere partners willen graag een kijkje komen nemen om te zien hoe we hier werken aan de leefbaarheid van de wijken in Oost.

Extra geld jeugdcriminaliteit bestrijding

Leeuwarden Oost -
Voor de periode 2023 tot en met juni 2026 stelt het Rijk in totaal ruim €5,7 miljoen beschikbaar aan de gemeente Leeuwarden en partners in het zorg en veiligheidsdomein voor de aanpak van jeugdcriminaliteit in Leeuwarden Oost.

Aftrap Buurtgezinnen in Leeuwarden Oost

Leeuwarden Oost -
Woensdag 15 Februari was de kick-off van Buurtgezinnen in MFC-Camminghaburen. Een initiatief dat zich baseert op een oude gedachte: opvoeden doe je samen.

‘Kieren dichten in Bilgaard’

Bilgaard -
Had jij vragen over energie besparen? Hulp nodig met het dichten van kieren en naden? Dan kon je vrijdag 10 februari terecht in het wijkcentrum Bilgaard.