reset size mute speaker contrast

Nieuws

Een nieuwe koelkast voor jou? Vraag nu een gratis waardebon aan!

meisje opent koelkast
Heb je een oude koelkast of koelvriescombinatie die veel energie verbruikt? Wil je graag een nieuwe, energiezuinige koelkast die je helpt om geld te besparen op je energierekening? Dan hebben we goed nieuws voor je!

Partnerbijeenkomst 9 november 2023

Op donderdag 9 november 2023 was er de tweede partnerbijeenkomst.

Leerlingen op IKC’s in Oost krijgen uitbreiding extra schooluren

Leerlingen op de 11 IKC’s in Leeuwarden Oost krijgen de komende twee jaren nog meer uren om zich te ontwikkelen. Eind 2025 kunnen alle kinderen in groep 3 tot en met 8, zes uur per week een extra aanbod krijgen. In de 11 IKC’s krijgen veel leerlingen nu al twee uur extra aanbod. Voor deze uitbreiding heeft Leeuwarden Oost  ruim vier miljoen euro gekregen van het ministerie van Onderwijs.

Praat mee over Skills Garden

Op het oude voetbalveld zal een speciale ontmoetingsplek komen. Een plek voor jong en oud om te sporten en te bewegen. Iedereen is welkom. Of je dat nu georganiseerd doet in groepsverband of in je eentje. Deze ontmoetingsplek heet Skills Garden

Op onderzoek in eigen wijk

Leeuwarden Oost -
Leeuwarden Oost staat voor een gezonde leefomgeving. Hoe zorg je ervoor dat opgroeiende kinderen meer gaan bewegen in de wijk? En hoe draag je bij aan gezondere keuzes op het gebied van voedsel? Bv SPORT, GGD Fryslân en het JOGG Leeuwarden hebben voor de zomer hier onderzoek naar gedaan.

Welkom op Buurtcamping Bilgaard

Op vakantie in je eigen buurt? Tussen 1 en 3 september kunnen buurtbewoners in Bilgaard kamperen rondom de koepel. Ook als je niet in de buurt woont, kun je in Bilgaard kamperen. Iedereen, van yup tot bouwvakker, is welkom!

Ervaringen van jongeren in de bijstand

Over twintig jaar staan er geen jongeren meer langs de kant. Dan hebben ze betaald werk of dragen op een andere waardevolle wijze bij aan de maatschappij. Dat is de ambitie van de pijler werk van het programma Leeuwarden Oost. In Leeuwarden Oost zitten relatief veel jongeren in de bijstand. 41% tegenover 30% procent in heel de gemeente Leeuwarden. Recent werd er een onderzoek gedaan naar deze groep.

Bijles in Leeuwarden Oost

Steeds meer kinderen in Nederland gaan naar bijles of huiswerkbegeleiding. Daar krijgen ze net dat beetje meer uitleg, zodat ze de lesstof leren begrijpen. Ook leren ze hoe ze hun huiswerk beter kunnen plannen.

Een geslaagde housewarming

Pand, opening Leeuwarden Oost
18 juli 2023 werd ons programmabureau aan de Oostergrachtswal 119 officieel geopend door onze kinderburgemeester Levi Silvijn. En wat had hij een prachtige speech geschreven!

Mini-symposium Ervaringskennis Gezinslab

Vanessa Umboh vertelde tijdens een mini-symposium over haar ervaringen met armoede