reset size mute speaker contrast

Nieuws

Leeuwarden Oost wordt groener 

In het voorjaar van 2024 zijn de eerste 83 bomen geplant om Leeuwarden Oost groener te maken. In het plantseizoen 2024/2025 komen er vervolgens nog eens 250 bomen bij. Daarvoor worden nu goede groeiplaatsen gezocht.

Fietspad omgeleid in Vrijheidswijk

Overstekende kinderen, wachtende ouders, kletsende buurtbewoners en fietsers die snel van A naar B rijden. Tot voor kort zorgde het fietspad bij het MFC in de Vrijheidswijk voor gevaarlijke situaties. De wens van omwonenden gaat de komende weken in vervulling, het fietspad wordt namelijk omgelegd.  

Kamperen in de wijk Bilgaard

Kamperen en toch in je eigen buurt zijn? In Bilgaard kan het! Na het succes van vorig jaar, krijgen buurtbewoners van 30 augustus t/m 1 september opnieuw de kans om te kamperen in hun eigen wijk Bilgaard. Iedereen, van yup tot bouwvakker, is welkom!

Humanitas start Taalmaatjes Leeuwarden Oost

Wanneer je in een land komt waarvan je de taal nog niet spreekt, kan het lastig zijn om je weg te vinden. Daarom start Humanitas met Taalmaatjes. Dit initiatief koppelt vrijwilligers aan anderstalige deelnemers, zodat ze samen wekelijks informeel de Nederlandse taal kunnen oefenen. Maar Taalmaatjes gaat verder dan alleen taalvaardigheid. Het draait ook om persoonlijk contact, zelfvertrouwen vergroten en kennismaken met elkaars cultuur. Een waardevol programma voor zowel deelnemers als vrijwilligers.

Nieuw Oud Oost 

Met het vertrek van Cambuur komt er een mogelijkheid om iets nieuws te creëren. De openbare ruimte wordt voor de nieuwe (cam)buurt erg belangrijk. Wij spraken met Wieger Postma, Stedenbouwkundige bij de gemeente Leeuwarden. “Wij willen hier iets creëren dat de buurt met de omliggende wijken verbindt.” 

Werkbezoek gedeputeerde Femke Wiersma

Donderdag 6 juni bracht Femke Wiersma, gedeputeerde van de Provinsje Fryslân, een bezoek aan Leeuwarden Oost. Het bezoek richtte zich op de pijlers gezondheid en leren.

Pilot met gratis kinderopvang in Leeuwarden Oost

In Leeuwarden Oost start een pilot met gratis kinderopvang. Ouders krijgen hierdoor de kans om een opleiding te volgen of te beginnen aan een traject dat uitzicht biedt op betaald werk.

Gezinslab krijgt vervolg in Leeuwarden Oost  

De mensen achter het Gezinslab
Het Gezinslab in Leeuwarden Oost kan dankzij nieuwe financiële ondersteuning van FNO (een vermogensfonds voor gezondheid, kwaliteit van leven en toekomstperspectief) worden voortgezet. Tot 2030 zal FNO samen met Gemeente Leeuwarden, NHL, RUG/Campus Fryslân en Amaryllis ruim 1,5 miljoen euro investeren in het Gezinslab in Leeuwarden Oost.  

dbieb: meer dan boeken uitlenen

dBieb, bibliotheek Leeuwarden Blokhuispoort
Wie aan de bibliotheek denkt, denkt al snel aan boeken. Maar wist je dat Dbieb meer doet dan alleen maar boeken uitlenen?

Meer bewegen voor betere motoriek

Krantenknipsel over slechte motoriek
‘Motoriek van kinderen is om te huilen’ schreven de NRC, LC en het Friesch Dagblad. Uit onderzoek blijkt dat basisschoolkinderen steeds meer moeite hebben met bijvoorbeeld het vangen en gooien van een bal, touwklimmen en goed balanceren.