reset size mute speaker contrast

Nieuws

Leeuwarden Oost Event

Woensdag 27 november vindt er het Leeuwarden Oost Event plaats in Tryater. Het belooft een middag vol cultuur, plezier en verbinding te worden. Kom jij ook?

Vacature: Parttime Programmaondersteuner

Pand, opening Leeuwarden Oost
Leeuwarden Oost zoekt een enthousiaste en gedreven programmaondersteuner!

Festiviteiten in Oost

Naast januari wordt september ook steeds meer gezien als een ‘frisse start.’ De meeste mensen keren weer terug van vakantie, en de scholen beginnen weer. In Leeuwarden Oost was het de start van allerlei leuke activiteiten, waaronder het Wijkfestival in de Vrijheidswijk, Bruisend Bilgaard en Open Monumentendag, waar Leeuwarden Oost centraal stond.

Wijkbedrijven blijven groeien

In de wijken Bilgaard, Heechterp-Schieringen en de Vrijheidswijk zijn inmiddels veel bewoners actief binnen het wijkbedrijf.

Ontdek Leeuwarden Oost tijdens de Open Monumentendag 2024!

Dat Leeuwarden Oost een bijzonder stadsdeel is, dat weten wij al een tijd! Nu krijgt iedereen een kans om een kijkje achter de voordeur te nemen. Op zaterdag 14 september is het namelijk Open Monumentendag in de oudere wijken ten oosten van het centrum! Van 10:00 tot 17:00 opent Leeuwarden haar deuren die normaal gesloten blijven voor publiek. Een unieke kans dus om de verborgen parels van dit stadsdeel te ontdekken! 

Buurtcamping weer groot succes

Tussen 30 augustus en 1 september vond de tweede editie van de Buurtcamping in Bilgaard plaats. Voor bewoners van allerlei komaf een fantastische gelegenheid om samen te komen, nieuwe vriendschappen te sluiten en te genieten van een ontspannen weekend.

Terras voor wijkgebouw Heechterp-Schieringen

Terras in Heechterp Schieringen bij het wijkgebouw
Terrasweer? Dan denk je toch al snel aan de binnenstad van Leeuwarden. Maar bewoners in Heechterp- Schieringen hoeven daar niet eens hun wijk uit. Het wijkgebouw heeft sinds een tijdje een heus terras. Hier kun je samenkomen met je buren, lachen, verhalen delen en nieuwe vriendschappen smeden.

Meer geld voor volwassenen voor Sport & Cultuur

Tevreden betrokkenen bij deelname gemeente Leeuwarden aan het Volwassenenfonds
De gemeente Leeuwarden heeft zich aangesloten bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur, met als doel alle inwoners de kans te geven om deel te nemen aan sportieve en culturele activiteiten.

Leeuwarden Oost wordt groener 

In het voorjaar van 2024 zijn de eerste 83 bomen geplant om Leeuwarden Oost groener te maken. In het plantseizoen 2024/2025 komen er vervolgens nog eens 250 bomen bij. Daarvoor worden nu goede groeiplaatsen gezocht.

Fietspad omgeleid in Vrijheidswijk

Overstekende kinderen, wachtende ouders, kletsende buurtbewoners en fietsers die snel van A naar B rijden. Tot voor kort zorgde het fietspad bij het MFC in de Vrijheidswijk voor gevaarlijke situaties. De wens van omwonenden gaat de komende weken in vervulling, het fietspad wordt namelijk omgelegd.