reset size mute speaker contrast

Expeditie Heechterp-Schieringen

Kraampjes bij wijkcentrum Heechterp Schieringen

In Heechterp Schieringen kon je op zaterdag 17 juni op ontdekkingstocht door de buurt. Een puzzeltocht bracht je bij diverse (vrijwilligers) organisaties die in de buurt actief zijn. Net als diverse bewoners-initiatieven die bijdragen tot saamhorigheid.

Er was dan van alles te doen in Heechterp-Schieringen van oud tot jong. De tocht werd opgefleurd met acteurs van het Generatiehuis.

“Samen maken we deze buurt jouw thuis”

Wie goed luistert, hoort ook de verhalen uit de buurt. Een klein jongetje komt huppelend uit de moskee stappen. “Ik heb net gebeden. Daar ben ik echt heel goed in!” roept hij enthousiast. Samen met zijn oudere broertjes rent hij naar de Cruyff Court die vlakbij ligt. Zijn vader kijkt trots naar hoe er gelijk vriendjes worden gemaakt met andere jongetjes. “

Het blijft mooi om te zien dat ze met iedereen overweg kunnen. Wie ze ook zijn, welke achtergrond dan ook, of ze geloven of niet. Zolang je elkaar maar respecteert. ” Toen een jongetje struikelde hielp één van zijn zoontjes hem gelijk overeind. “Ook dat probeer ik ze bij te brengen. Naar elkaar omkijken. Zelf help ik ook graag een handje mee in deze buurt. Door te laten weten dat je elkaar ziet, maak je samen een thuis van deze buurt.”

Sport verbindt

Bij de Cruyff Court laat jongerenwerker Sander weten dat ze deze zomer weer volop inzetten op voetbal. “De meeste jongens bewegen graag. En voetbal is toch echt wel de sport die het meest laagdrempelig is. Het zorgt ervoor dat ze samen komen. Meisjes voetballen inmiddels ook graag mee. Ze zijn allemaal ook erg fanatiek en willen graag winnen. Maar bij ons gaat het er niet om of je nu heel goed kunt voetballen of niet. Het gaat er juist om dat je respect voor elkaar hebt.”

Jubileum

Het wijkbedrijf en wijkcentrum Heechterp-Schieringen hadden nog een reden tot een feestje. Zij bestaan alweer 10 jaar! Een bewoonster merkt op dat ze nieuwsgierig naar de komende tien jaar. “Blijft toch een gek idee dat over enkele jaren een groot deel van deze buurt er heel anders uit gaat zien. Maar ik weet zeker dat dit wijkgebouw het hart zal zijn van deze wijk.”