reset size mute speaker contrast

Feest!

In Leeuwarden Oost vind je diverse culturen en religies. En ieder heeft zo zijn eigen feesten en tradities. Van slingers, vlaggen en confetti tot allerlei religieuze rituelen. Ieder feest wordt weer anders gevierd. Princessehof museum wijdt er dit jaar een tentoonstelling aan en zoekt daarbij de samenwerking met bewoners.

Anders dan gepland kwamen enkele bewoners en opbouwwerkers op Valentijnsdag samen bijeen in het museum café Thús van het Fries Museum. Het Princessehof museum werd tijdelijk gesloten door een inbraak. Toch stond dat een feestelijk samenkomen niet in de weg. Tussen de gebakjes en rode rozen kwam het gesprek op gang tussen de deelnemers van de wijken Bilgaard, de Vrijheidswijk, Camminghaburen, Heechterp-Schieringen en Oud-Oost.

Hoe viert Leeuwarden Oost feest?

Tijdens de gesprekken bleek al snel dat er talloze feesten in de wijken van Leeuwarden Oost worden gevierd. Van Keti Koti tot Caribisch Carnaval, van Eid al-Fitr tot kerst. Samenkomen is belangrijk voor de wijkbewoners. In de buurthuizen vieren bewoners bruiloften, baby-showers, sweet 16’s en vele andere belangrijke gebeurtenissen. Feestelijkheden die vrienden en families samen brengen en bijdragen aan herinneringen die een leven lang bijblijven.

De feestelijke ervaringen van bewoners worden meegenomen in de tentoonstelling. Op die manier geeft het museum de bewoners iets terug. En leren de bezoekers de mensen uit de wijken van Leeuwarden Oost beter kennen.

Is er een feest dat echt niet kan ontbreken in de tentoonstelling? Mail dan naar j.zuidema@princessehof.nl