reset size mute speaker contrast

“Ik schilder vanuit mijn hart”

Wist je al dat je in de gemeentehal kunst kunt bewonderen? De expositie laat het werk zien van de deelnemers van atelier de Klomp. Atelier de Klomp is een groepsactiviteit van welzijnsorganisatie Amaryllis.

 “Ik vind het belangrijk om origineel te zijn wanneer ik kunst maak. Bij mij moet het dan ook altijd anders zijn.” zegt Mory Poursaleh wanneer hij met trots zijn schilderijen laat zien. Hij geeft ook gelijk aan dat hij steeds beter wordt; “je moet niet teveel naar die twee onderste zien hoor. Dat was in het begin. Anderen vinden dat mooi, daarom hangt het hier ook. Zelf vind ik mijn kunst dat daarboven hangt het mooist” zegt Mory, wijzend naar een schilderij van kastelen in prachtige kleuren. “Door te schilderen kan ik mijn gevoelens uiten. Ik schilder dan ook vanuit mijn hart.”

Jezelf zijn

Atelier de Klomp is meer dan alleen gezamenlijk kunst maken. “Ik heb hier ook echt vrienden gemaakt” zegt Baukje. “In mijn vrije tijd doen wij regelmatig leuke dingen zoals met elkaar uiteten. En hebben we een Whatsapp-groepje.” Ook deelnemer Sytse voelt zich thuis in de Klomp. “Weet je, soms kom ik tijden ook niet. En toch, wanneer ik dan weer kom geven zij mij altijd het gevoel dat ik welkom ben. Ik kan gewoon mijzelf zijn.”

Portretten

Wie een beetje een beeld wil krijgen van de deelnemers moet eens opletten op de kunst van Karel. “Ik heb van alle deelnemers portretten gemaakt. Dat is toch wel wat ik het liefst maak. Het zijn karikaturen. En wat ik ook leuk vind is dat ik anderen vraag om er iets aan toe te voegen. Samen kunst maken is toch ontzettend leuk?”

De kunstwerken van de deelnemers zijn nog tot 11 mei te bewonderen in de gemeentehal.