reset size mute speaker contrast

Kledingbeurs Bilgaard biedt meer dan kleding

Zaterdag 9 december organiseerde Wijkbedrijf Bilgaard in samenwerking Rotaryclub Nijehove een kledingbeurs. Het doel was om mensen te kunnen voorzien van mooie en betaalbare kleding. De eerste drie kledingstukken waren zelfs gratis! Zo’n 200 mensen kwamen langs om te snuffelen tussen de stapels jassen, broeken, truien en schoenen. Een aantal bezoekers kreeg een tasje met hygiëneartikelen mee dat drogisterij DA beschikbaar stelde.


Verbinding

De kledingbeurs bracht veel mensen samen, zowel de organisatoren als de bezoekers. Hans van Logterink van de Rotaryclub vertelt: “We hebben veel kleding verzameld en gesorteerd met de hulp van vrijwilligers van het Wijkbedrijf. Veel werk, maar ontzettend leuk om te doen.” Dick Bootsma van het Wijkbedrijf vult aan: “Prachtig ook om de verbinding tussen de verschillende mensen te zien.”

Kleding geeft zelfvertrouwen

De kledingbeurs liet ook zien wat kleding met mensen kan doen. Hans: “Je zag de trots en het zelfvertrouwen bij de mensen die iets leuks vonden. Er was hier ook een groep jongeren die elkaar adviseerden over de kleding. Dat was mooi om te zien.” Dick beaamt: “Kleding kan je een goed gevoel van eigenwaarde geven.”

Dress to Impress

Een vrijwilliger van Dress for Succes Leeuwarden, een organisatie die mensen helpt met kleding voor sollicitaties, was ook aanwezig. Zij legt uit: “Goede kleding kan je kansen vergroten om een baan te vinden. Wij zoeken kleding die past bij de functie en de persoon. Als je aangenomen wordt, kun je nog een set kleding krijgen.”

Kinderkleding

Er was veel behoefte aan winterkleding, vooral voor de kinderen zegt vrijwilligster Brenda. “Kinderen zitten nog in de groei en dan is kleding een flinke kostenpost. Je merkt het ook aan de schoenen die goed lopen. En kijk toch eens naar hoeveel prachtige kinderkleding hier ligt” zegt ze glunderend.


Op en top vrouw

Een van de hoogtepunten van de kledingbeurs was de modeshow. Een aantal vrijwilligers liet de kleding zien op de catwalk. Een van hen was Minerva; “Ik vond het fantastisch!” zegt ze trots . “Ik kom uit Curaçao. Daar deden we dit soort modeshows als jonge meiden wel vaker. Als vrouw is het toch heerlijk om jezelf zo op en top vrouw te mogen voelen?”


Voor herhaling vatbaar


De kledingbeurs was een groot succes voor iedereen. De bezoekers gingen blij naar huis met hun nieuwe aanwinsten, de organisatoren waren tevreden over de opkomst en de sfeer. Een vrijwilligster zegt enthousiast; “We hebben zoveel kleding over dat we dit nog wel een keer kunnen doen. Bijvoorbeeld in de zomer, als er weer andere kleding nodig is.”