reset size mute speaker contrast

Hoe is het om op te groeien in Leeuwarden Oost?

Jongedame genaamd Talitha

In deze korte documentaire vertelt Talitha hoe ze opgroeide in Leeuwarden Oost. Ze heeft het niet altijd gemakkelijk gehad. Opgroeien in onveiligheid, armoede, schaamte en drugsgebruik. Met haar doorzettingsvermogen en hulp van anderen heeft ze haar leven omgegooid.

Tegenwoordig gaat het goed en heeft ze alles wat haar hart begeert. ‘Alleen een hond ontbreekt nog’ zegt ze lachend in de documentaire.

In de documentaire komen verschillende mensen uit haar jeugd aan het woord, waaronder haar voormalige supermarktmanager Harald en haar coach Paula. Beiden beseften niet wat voor impact ze hadden op Talitha’s leven.

Verschil maken

Het verhaal van Talitha laat ook zien dat we (ongemerkt) een verschil kunnen maken voor iemand. Een luisterend oor of dat kleine gebaar. Het geeft iemand het gevoel gehoord en gezien te worden. En kan (zoals bij Talitha) net het duwtje in de goede richting zijn.

Om met de woorden van Talitha af te sluiten; “Laten we vooral naar elkaar blijven omkijken. Geef de ruimte aan die persoon om te zijn wie die nu is en beloon het. Want als jij jezelf durft te zijn, dan kun je alleen maar groeien.”

Hieronder de korte docu: