reset size mute speaker contrast

Meer dan alleen ontmoeten

Eens in de maand komen moeders uit de wijk Heechterp-Schieringen samen in het wijkgebouw. Een ontmoetingsplek voor vrouwen die vaak met dezelfde vragen zitten. Vrijwilligster Shailini Asosingh is de moedergroep gestart; ‘Ik wilde een stem geven aan de moeders in de wijk.’

Moeders met kinderen

“Het is dat ontmoeten wat belangrijk is. Dat geldt natuurlijk niet alleen voor moeders. Maar het is wel fijn wanneer je kunt praten met andere vrouwen die vaak met dezelfde vragen zitten over opvoeding. Het moederschap is heel mooi maar het vraagt ook veel van je. Je zult ook merken dat je al snel ‘moeder van’ bent. Terwijl je ook gezien wil worden als vrouw. Als individu.”

Vriendschappen

“Met de moedergroep hoop ik ook dat er vriendschappen ontstaan. Dat je meer met elkaar kunt bespreken dan alleen het moederschap. Dat je bijvoorbeeld met elkaar een keer lekker kunt stappen. Of er voor elkaar kunt zijn als je een luisterend oor nodig hebt.”

Lief zijn voor jezelf

Shailini merkte dat het delen van ervaringen en verhalen voor haar bevrijdend werkt. “Als moeder voel je jezelf toch wel schuldig als je merkt dat je af en toe behoefte hebt aan ‘Me-Time’. Dan is het fijn wanneer andere moeders dat ook aangeven. En dat je af en toe iets voor jezelf wilt is ook niet erg. Voor jezelf zorgen is juist goed voor jouw kinderen. Je gaat jezelf beter voelen en krijgt meer energie.  Zo organiseren wij ook wel beauty-avonden. Gewoon even jezelf op en top vrouw kunnen voelen.”

Thema’s

“Wanneer wij als moedergroep bij elkaar komen behandelen wij geregeld thema’s. Zo koken wij wel eens samen. En nodigen wij bijvoorbeeld Stichting Leergeld uit of de GGD. Binnenkort komt ook een initiatiefnemer van het Gezinslab langs om te vertellen wat zij kunnen betekenen. Maar wij doen ook leuke dingen met de familie zoals Sinterklaas vieren en zorgen voor cadeautjes. Zo zijn wij ook met elkaar naar Duinen Zathe geweest.”

De moedergroep in Heechterp-Schieringen is één van de initiatieven in de wijk die Leeuwarden Oost steunt, door op een laagdrempelige manier hulp te bieden als dit nodig is.

* Foto: Pushparani van Oostveen