reset size mute speaker contrast

Bilgaard

‘Een actieve wijk met veel clubs en verenigingen’

Bilgaard - Bilgaard is gebouwd in de jaren ’50. De wijk telt ruim 6000 bewoners. Meer dan de helft van de bewoners is alleenstaand en meer dan een kwart is 65+.

Ruim 70 procent van de woningen is een sociale huurwoning van de woningcorporatie. Bijna een kwart zijn koopwoningen. De gemiddelde waarde van de huizen in Bilgaard is € 123.000. Dat is ongeveer € 50.000 onder het Leeuwarder gemiddelde.

In Bilgaard kun je schaken, zingen in twee koren en een driegangenmenu eten in het wijkrestaurant.

Bilgaard heeft een actieve wijkvereniging en er zijn veel clubs en verenigingen actief, waaronder twee koren, een theatergroep, een bridgeclub, een schaakclub en twee leesgroepen. Voor kinderen en jongeren worden er diverse activiteiten georganiseerd in het wijkcentrum.

In het wijkcentrum worden ook diverse cursussen gegeven en er zijn verschillende sportactiviteiten.

Bilgaard heeft een wijkrestaurant waar bewoners tegen een klein bedrag een diner met drie gangen kunnen eten. Studenten die bij het Wijkleerbedrijf in Bilgaard de opleiding Fastservice volgen, helpen bij de bereiding en het bedienen van de gasten.

Hoe zien de bewoners van Bilgaard de toekomst? Samen met Amaryllis en de gemeente is er gewerkt aan een wijkplan voor de komende tien jaar. Wijkplan lezen? Klik dan op de link:

Lees hier meer over Bilgaard: