reset size mute speaker contrast

Heechterp-Schieringen

‘Er wordt heel veel gerenoveerd, maar het karakter blijft hetzelfde’

Heechterp-Schieringen - Heechterp-Schieringen is gebouwd tussen 1958 en 1963. De wijk heeft ongeveer 3.650 bewoners. Ruim 70 procent van de woningen is een sociale huurwoning van de woningcorporatie. Iets minder dan 1 op de 5 woningen is een koopwoning. De wijk wordt de komende tien jaar grondig gerenoveerd.

Meer variatie en groen in Heechterp-Schieringen

76 portiekflats worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw. De flats zijn verouderd. Woningcorporatie Elkien wil niet alleen nieuwe woningen realiseren, maar ook de wijk duurzamer en groener maken. Dat doet Elkien in samenwerking met de gemeente Leeuwarden, onder de naam Heechterp Vernieuwt.

Het karakter van Heechterp-Schieringen verandert niet. Wel komt er meer variatie in woningen. Zo kunnen bewoners in de wijk blijven wonen als hun situatie verandert. Wanneer ze kinderen krijgen bijvoorbeeld, of wanneer ze ouder worden en juist kleiner willen gaan wonen.

Hoe zien de bewoners van Heechterp-Schieringen de toekomst? Samen met Amaryllis en de gemeente is er gewerkt aan een wijkplan voor de komende tien jaar.

Lees meer over Heechterp-Schieringen: