reset size mute speaker contrast

Veel bezoek aan Leeuwarden Oost

Jesse Klaver op bezoek in Leeuwarden Oost

In Leeuwarden Oost krijgen we regelmatig bezoek. Politici, bestuurders en andere partners willen graag een kijkje komen nemen om te zien hoe we hier werken aan de leefbaarheid van de wijken in Oost.

We vinden het belangrijk om mensen een kijkje te geven achter de schermen en laten weten wat onze plannen zijn. Zo kunnen ze meer te weten komen over alle projecten en activiteiten in de wijken.

De wijkverenigingen en wijkpanels zijn altijd heel nauw betrokken bij zo’n bezoek. Vaak vind je een bericht over een bezoek op onze sociale media en op onze website. Zo kwam er dit jaar al bezoek uit Lelystad en uit Deventer.

Laatst (Op 9 februari) kwam Jesse Klaver, de fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, op bezoek in de Vrijheidswijk en in Bilgaard. Hij was daar op uitnodiging van burgemeester Sybrand Buma, die ook bij het bezoek was.

Jesse Klaver bij zijn bezoek aan de Vrijheidswijk. Foto Hoge Noorden/Jacob van Essen

Kookbedrijf en andere activiteiten

Jongeren van het kookbedrijf in de Vrijheidswijk maakten een heerlijke lunch. Wethouder Nathalie Kramers kon vertellen over hoe we bij onze aanpak soms aanlopen tegen landelijke regelgeving. Zo kan Jesse Klaver dit in Den Haag weer ter sprake brengen.

In Bilgaard maakte Jesse Klaver kennis met Mari. Zij heeft in het wijkcentrum Bilgaard hulp gekregen van Dick en Grietje bij het halen van een startkwalificatie en daarmee een grote stap gemaakt. Dat is het doel van Leeuwarden Oost: een positieve impact op het leven van bewoners.

Daarnaast maakte Jesse Klaver kennis met Tessa Mahmoud, die sinds december sociaal beheerder is in MFC Het Mozaïek en daardoor veel voor de activiteiten in de Vrijheidswijk kan betekenen. In Bilgaard kreeg hij van Dick Bootsma informatie over het zakgeldproject, de buurtauto, het tuinonderhoud, noem maar op. Genoeg om mee terug te nemen naar Den Haag!