reset size mute speaker contrast

“Zij voegen iets toe aan ons gezin”

Opvoeden is best pittig, zeker wanneer je er alleen voor staat. Een alleenstaande moeder is dankzij Buurtgezinnen onlangs gekoppeld aan een steungezin. Inmiddels gaan haar twee jongste kinderen geregeld naar het echtpaar toe. Door de match heeft zij meer tijd voor de oudste kinderen, en voor haarzelf. Voor het steungezin is het een verrijking in hun leven.

“Het moederschap vind ik prachtig en voel mij dan ook gezegend. Maar het is ook zwaar. Zeker wanneer je er helemaal alleen voor staat. Na bijna twintig jaar moederschap, heb ik de afgelopen acht jaar eigenlijk geen vrije tijd gehad. Als moeder sta je altijd aan. Dat breekt je wel eens op. Zeker toen ik op een gegeven moment in een overlevingsstand stond.”

“Als moeder sta je altijd aan”

Zeven jaar geleden overleed haar moeder. Ineens kwam ze er echt alleen voor te staan. “Ze was een geweldige oma en moeder. Ons band was heel sterk. Net als de band met haar kleinkinderen. Zij paste graag op haar kleinkinderen. Daardoor had ik vaker een momentje voor mijzelf.” Na het overlijden van haar moeder vroeg zij zich geregeld af of er niet iemand zou zijn die de leegte zou kunnen vullen binnen haar gezin die haar moeder achterliet.

Buurtgezinnen

Het was haar gezinscoach die haar op Buurtgezinnen wees.  Zonder verwachtingen schreef ze zich dan ook in. “Al snel nam Yolanda, coördinator van Buurtgezinnen, contact op. Het was een prettig gesprek waar ik mij gehoord voelde. Al snel kwam een koppeling met een stel dat net met pensioen is.”

“Het begint te voelen als familie”

Het contact is rustig opgebouwd door elkaar te bezoeken. Inmiddels komen de twee jongste kinderen een middag naar hun oma’s. “Het is allemaal nog pril, maar ik zie dat de kinderen met plezier daar verblijven en het contact steeds hechter wordt, het begint te voelen als familie. Zij voegen iets toe aan ons gezin. Ouders die wel een steuntje kunnen gebruiken, raad ik Buurtgezinnen ook zeker aan.”

“Verrijking van ons leven”

Ook het Steungezin is blij met de match. “De kennismaking verliep heel soepel. Wij hadden al snel door dat het om een liefdevolle gezin ging. Ze hadden alleen praktische hulp en opvang nodig. Met zowel de moeder als de kinderen voelden wij direct een klik.”

Het onderlinge contact ziet het stel als een win-win situatie. “Wij genieten van de tijd die wij hebben met deze prachtige kinderen. Het brengt ons veel vrolijkheid en gezelligheid. Hun moeder krijgt meer tijd voor de andere kinderen en haarzelf. Ons aandeel zien wij als een verrijking van ons leven.”

Oproep:


Wil je steungezin worden? Heb je behoefte aan een steungezin?
Wil je meer weten over Buurtgezinnen?

Neem dan contact op met Yolanda Feenstra!

Tel: 06-5899 3783
Mail: 
yolandafeenstra@buurtgezinnen.nl

Meer informatie over Buurtgezinnen vind je op www.buurtgezinnen.nl