reset size mute speaker contrast

dbieb: meer dan boeken uitlenen

dBieb, bibliotheek Leeuwarden Blokhuispoort

Wie aan de bibliotheek denkt, denkt al snel aan boeken. Maar wist je dat dbieb meer doet dan alleen maar boeken uitlenen?

dbieb helpt

Zo helpen vrijwilligers bewoners die beter willen leren omgaan met computers, mobiele telefoons en het internet. Ook wanneer bewoners hulp nodig hebben bij taalondersteuning kunnen ze bij dbieb terecht. Als partner van Leeuwarden Oost is de dbieb dan ook actief in de wijken Bilgaard, de Vrijheidswijk en Camminghaburen.

Taalondersteuning

Bewoners die graag beter willen kunnen lezen en schrijven, kunnen terecht in wijkcentrum Bilgaard en in de Vrijheidswijk bij MFC de Mozaïek. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en vinden plaats in kleine groepen. De lessen vinden op de maandag plaats. In Wijkcentrum Bilgaard kun terecht vanaf 9:00 tot 11:00. In MFC de Mozaïek van 12:00 tot 14:00.

Computerlessen

Op de woensdag kun je in wijkcentrum Bilgaard terecht als je beter wilt leren omgaan met computers, mobiele telefoons en internet. dbieb biedt daar een gratis cursus van tien lessen aan. Aanmelden kan door te bellen naar 058-2347777 of je aanmelden via de website van dbieb.

Digitale overheid

Onze samenleving wordt steeds digitaler, zo ook de overheid. Veel zaken worden online geregeld. Denk aan het doen van de belastingaangifte. Ook daar kan dbieb je bij helpen.

Klik op meer leren voor info