reset size mute speaker contrast

Eerste Buurtgezin in Leeuwarden Oost

Sinds maart is het initiatief Buurtgezinnen in Leeuwarden Oost actief. Het idee achter Buurtgezinnen is simpel: opvoeden doe je samen. Loopt het allemaal niet zo lekker binnen je gezin? Maak je je als ouder zorgen en ben je moe? Dan kan iemand, een echtpaar of gezin dat er voor jou en jouw kinderen wil zijn, uitkomst bieden.

Eerste Buurtgezin

Er is goed nieuws! De eerste vraag en steungezin zijn inmiddels al aan elkaar gekoppeld. Het gaat om een alleenstaande moeder met zes kinderen die is gekoppeld aan een ouder echtpaar. Het echtpaar heeft zelf geen kinderen en kleinkinderen. Het contact is al volop aan gang. Het echtpaar is ontzettend blij dat zij deze alleenstaande moeder kunnen helpen.

Opvoeden kan pittig zijn

In je eentje zorgen voor zes kinderen is natuurlijk best pittig. Vooral met twee jonge kinderen die veel aandacht vragen. De twee jongste kinderen gaan daarom nu geregeld naar het echtpaar toe. Zo kan de moeder meer aandacht schenken aan de oudere kinderen. Eén van de oudere kinderen heeft ook aangegeven graag naar het echtpaar te willen. “Zij hunkert ook naar een opa en oma. Zelf hebben zij die niet. Het meisje van elf gaat nu ook zo af en toe naar het echtpaar toe. Daar heeft ze leren haken en koken” weet Buurtgezinnen coördinator Yolanda Feenstra te vertellen in het radioprogramma ‘Goeiemiddei’ van Omrop Fryslân.

Steungezin worden? Of juist steun nodig?

“Er zijn al veel aanmeldingen. Maar wij zoeken nu heel specifiek naar een gezin of stel voor twee broertjes. Daarnaast kun je ook gewoon aanmelden wanneer je andere gezinnen wilt helpen. Ook als je als gezin juist wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij de opvoeding van de kinderen.”

In contact komen als steun of vraaggezin met Buurtgezinnen?

Dat kan via www.buurtgezinnen.nl

Radiofragment met Buurtgezinnen coördinator Yolanda Visser over het initiatief