reset size mute speaker contrast

Werkbezoek FNO in Bilgaard en Oud Oost

Een delegatie van FNO heeft dinsdag een bezoek gebracht aan wijkcentrum Bilgaard en netwerkcentrum de Klomp. FNO is financieel betrokken bij Leeuwarden Oost en maakt meerdere projecten mogelijk.

Op deze manier kregen zij een inkijkje in de activiteiten en ontwikkelingen in de projecten die al gestart zijn. Zo kregen zij In Bilgaard kregen de laatste stand van zaken over ‘Samen Kansrijk en Gezond’. Samen met het FNO wordt er de komende tien jaar intensief samen gewerkt om de gezondheid te verbeteren van mensen in kwetsbare situaties.

De delegatie van FNO kreeg ook informatie over het Gezinslab. In de wijken Bilgaard en Oud-Oost wil men gezinnen effectiever helpen in het oplossen van problemen. De nadruk ligt op een gelijkwaardige samenwerking tussen instanties en bewoners. Niet over mensen praten, maar samen met mensen. De delegatie van FNO kreeg daarbij het perspectief te horen van de inwoners, professionals en de gemeente. Daarnaast kregen ze een rondleiding door de buurt, zodat FNO kon ervaren wat er in Bilgaard leeft.

In netwerkcentrum de Klomp in Oud Oost kwam de lunch. Daar kreeg de delegatie te horen welke activiteiten er in De Klomp worden georganiseerd en waar zij voor staan. Daarna volgden er tafelgesprekken met betrokken bestuurders en medewerkers vanuit Leeuwarden Oost.

Een belangrijke vraag was: hoe zorg je dat een project succesvol is? Hoe organiseer je dat? Hoe geef je professionals de ruimte, wat hebben zij nodig? Ook de inbreng van ervaringsdeskundigen kwam ter sprake: hoe vertaal je hun inbreng in de praktijk?