reset size mute speaker contrast

Bijles in Leeuwarden Oost

Steeds meer kinderen in Nederland gaan naar bijles of huiswerkbegeleiding. Daar krijgen ze net dat beetje meer uitleg, zodat ze de lesstof leren begrijpen. Ook leren ze hoe ze hun huiswerk beter kunnen plannen.

Door huiswerkbegeleiding verbeteren de schoolprestaties van kinderen. Om brugklassers uit Leeuwarden Oost van goed onderwijs te voorzien is stichting Humanitas het project Boost gestart. Dat biedt brugklassers uit Leeuwarden Oost gratis bijles en huiswerkbegeleiding aan.

Gelijke kansen

Niet alle ouders kunnen bijlessen betalen, want het is prijzig. Dit zorgt voor een probleem in Nederland dat aandacht vraagt. Ouders met een hoger inkomen kunnen zich bijles en huiswerkbegeleiding veroorloven. Hun kinderen krijgen dus beter en extra onderwijs.
Kinderen uit gezinnen met weinig inkomen raken hierdoor achterop. Terwijl vaak deze kinderen meer behoefte hebben aan extra uitleg en structuur. Dit betekent dat niet alle kinderen in Nederland dezelfde kansen krijgen. Het kan in Nederland niet de bedoeling zijn dat in de schoolbanken de kansen al worden verdeeld.

Boost

Ook in Leeuwarden Oost groeien veel kinderen op in gezinnen waar weinig te besteden is. De brugklas is echt anders dan groep 8. Je krijgt nieuwe vakken, meer toetsen en meer huiswerk. Voor brugklassers is het dan ook een spannende tijd. Goed onderwijs is de sleutel tot een goede ontwikkeling en zorgt voor betere kansen.

Waar?

Boost is een initiatief van Humanitas Leeuwarden en wordt betaald door het Nieuws Stadsweeshuis, een oud Leeuwarder fonds. Brugklasser die gratis huiswerkbegeleiding willen, kunnen op drie plekken in Leeuwarden Oost terecht. Dat kan tweemaal per week terecht van 15:00 – 17:00 uur in:

  • Netwerkcentrum de Klomp
  • Wijkcentrum Heechterp-Schieringen en
  • De Dyk, school voor vmbo-t (mavo), havo.

Meer informatie vind je op: