reset size mute speaker contrast

Eerste Bosk boom geplant in Leeuwarden Oost

Een leefbaarder en groener Leeuwarden. Dat is waar de gemeente Leeuwarden nastreeft met het planten van 160 Bosk bomen. In totaal zullen de komende tien jaar 1600 bomen in Leeuwarden Oost geplant worden. Op 11 november pakte wethouder Nathalie Kramers de schop, en werd de eerste boom geplant in het Bennerparkje aan de Emmakade.

Feestelijke start

Bij het aanplanten van de eerste vier Bosk bomen, waren ook Bruno Doedens (Bosk), Sjoerd Bootsma (Arcardia) , Nico de Koning (Vlietvaardig) en Marloes Schreur (Leeuwarden Oost) aanwezig. Daarmee was het ook een feestelijke start van de aanplant van de andere 1200 Bosk bomen die in de Friese hoofdstad een plek krijgen.

Groener Leeuwarden Oost

Een groener Leeuwarden Oost is belangrijk in de strijd tegen klimaatverandering. Bomen verminderen luchtvervuiling, zorgen voor waterberging en bieden verkoeling tijdens warme periodes. Daarnaast is er aangetoond dat een groene omgeving positief effect heeft op het welzijn en gezondheid van mensen die er wonen, werken of zich er vertoeven. Groen draagt ook bij aan verbinding.

Over Bosk

Afgelopen zomer was erin de Leeuwarder binnenstad een langzaam bewegend bos te zien. Een bos van ruim duizend bomen. Het doel? De bomen, en de natuur een stem geven. Zo werd de aandacht gevestigd op de noodzaak anders naar de relatie tussen mens en natuur te kijken. Bosk was daarmee een van de grootste projecten van Arcadia 2022. In 2025 krijgt Arcadia een vervolg.