reset size mute speaker contrast

Feestelijke start Heechterp Vernieuwt

Op 16 mei was het zover, het startsein van de nieuwbouw in Heechterp-Schieringen. En dat was een goede reden voor een feestje!

Samen met bewoners werd de start gevierd. Dat gebeurde door flessenpost met boodschappen voor de toekomst in de grond te stoppen. Aan mevrouw Dijkstra, die er al vijftien jaar woont, de eer om samen met wethouder Hein de Haan zand over de doos met flessen te scheppen. “De flessenpost in de grond vormt het fundament voor de toekomst” vond directeur Peter van der Weg van woningbouwcoöperatie Elkien. Vanaf volgende week begint de bouw van de nieuwe Wilgenflat.

Vernieuwing

In Heechterp worden 24 portiekflats vervangen door nieuwbouw die bestemd is voor de huidige bewoners. De nieuwbouw is nodig, want de woningen die er nu staan, zijn sterk verouderd. De gemeente Leeuwarden wil samen met woningbouw coöperatie Elkien de wijk dan ook ‘toekomstbestendig’ maken. De nieuwe woningen worden gebouwd voor zowel jong als oud. En voor alleenstaanden en stelletjes tot gezinnen.

Groen en duurzaam

Met het bouwen van de nieuwe Wilgenflat wordt ook een begin gemaakt met het duurzaam maken van de wijk. Bouwgroep Dijkstra Draisma bouwt de flat namelijk met biobased materiaal, dat goed te hergebruiken is. In de toekomst wordt de wijk ook een stuk groener. Fietsers en voetgangers krijgen ook alle ruimte.

Samen met bewoners

Bij de nieuwbouwplannen zijn ook de ideeën en wensen van bewoners meegenomen. Zij willen bijvoorbeeld meer ontmoetingsplekken in de wijk willen en meer groen. Ook willen ze meer aandacht voor duurzaamheid en veiligheid. “Ik ben erg benieuwd nu naar hoe alles er in de toekomst uit gaat zien” laat een bewoner weten. “Uiteindelijk wil ik mij hier in de wijk thuis kunnen voelen. En dat ook andere bewoners hier willen blijven. Dat je naast elkaar een leven deelt in de buurt. Een buurt waar het thuiskomen is.”

Meer weten over de vernieuwing? Kijk dan op www.heechterpvernieuwt.nl