reset size mute speaker contrast

Heel de buurt komt samen bij Bruisend Bilgaard

Het was druk en gezellig: heel de buurt leek zaterdag wel mee te doen aan Bruisend Bilgaard. Ook voor de toekomst van de wijk zijn er mooie plannen.

Er waren drie springkussens en een zweefmolen. Bij de brandweerkazerne kon je een ritje maken met een brandweerauto of met een brandweerspuit oefenen. De Liwwadder troubadour Melvin van Eldik zong Brandend Zand. Je kon sneupen bij de Rommelmarkt, of informatie krijgen over wat er in het wijkcentrum allemaal te doen is. Het leek wel alsof iedereen in de wijk was uitgelopen om te komen genieten.

Muziek is belangrijk!

Bij Bruisend Bilgaard kon iedereen met eigen ogen zien hoe gezellig en divers de wijk bij het Leeuwarden Bos is. Maar buiten deze feestdag is er nog genoeg te verbeteren. Daarover hebben het wijkcentrum Bilgaard en de jongerenwerkers van Amaryllis de nodige plannen.

Voor jongeren moet er straks meer te doen zijn in Bilgaard, zegt jongerenwerker Sander van Stralen. Op het podium vlakbij laat een rapcrew horen wat ze kunnen. ,,Muziek is zo belangrijk! In de Vrijheidswijk is er een dansgroep”, zegt Sander. ,,Het zou prachtig zijn als dat ook in Bilgaard kan. We hebben een jeugdcentrum nodig waar jongeren zeven dagen in de week bij elkaar kunnen komen.”

Nu al bestaat Junior Up, dat activiteiten voor jongeren organiseert. De samenwerking daarmee gaat uitstekend, zegt Sander. ,,Zij zien dingen bij jongeren spelen waar wij bij kunnen helpen. Voor ons is het belangrijk om met jongeren in contact te komen. Op deze manier krijgen we dat voor elkaar.”

Wijkrestaurant

Ook Dick Bootsma van het wijkcentrum zit vol plannen. Bijvoorbeeld met het wijkrestaurant. Dat is nu één dag in de week open. Wie dat wil, kan voor €4,50 een maaltijd met een drankje komen eten in de Speelkoepel naast het Wijkcentrum.  “Het zou prachtig zijn als het wijkrestaurant vaker open kan, zegt Dick. Het is heel gezellig en we hebben geweldige koks.”

Achter het kraampje van het wijkcentrum vraagt Dick ook aandacht voor het Gezinslab, dat mensen helpt die met hun gezondheid kampen omdat ze met een probleem zijn vastgelopen. Aan het einde van de dag zijn de flyers op. Het geeft aan dat er meer aan de hand is in de buurt. Juist voor die mensen is het wijkcentrum er. ,,We hebben 85 vrijwilligers en doen van alles. Van het Gezinslab tot het zakgeldproject, waar jongeren hun eigen zakgeld kunnen verdienen. Dat is in deze tijden meer dan welkom!”