reset size mute speaker contrast

Eerste Ontdek-,creëer en scoormiddag

Woensdag 24 mei opende kinderburgemeester Femke Bakker, de eerste Ontdek-, creëer- en scoormiddag. Dat deed zij samen met sport wethouder Gijs Jacobse. In de gemeente Leeuwarden worden vier van deze middagen in Leeuwarden georganiseerd. Kinderen tussen de 7 en 13 jaar oud kunnen tijdens deze middagen in aanraking komen door verschillende sportieve en creatieve activiteiten uit te proberen. Denk daarbij aan voetbal, korfbal of toneel en breakdance. De aftrap was in Leeuwarden Oost bij de Camminghahal.

“Misschien ontdekken kinderen hier wel hun talent”

Het idee van deze sportieve middagen komt van de kinderburgemeester zelf. Tijdens haar sollicitatie gaf Femke aan dat ze basisschoolkinderen meer wilde betrekken bij allerlei activiteiten die er binnen de gemeente Leeuwarden voor deze leeftijd worden aangeboden. “Mijn wens was dat kinderen uit de hele gemeente Leeuwarden vanuit school naar een locatie gaan waar clubs en verenigingen zich presenteren en een kleine clinic geven. Misschien ontdekken zij hier dan wel hun talent.”

Gelijke kansen

Het initiatief van de kinderburgemeester sluit aan op het Rijksprogramma School & Omgeving. Een programma gericht op de kansen van ieder kind om zich op verschillende manieren te ontwikkelen.  Daarbij zou het niet uit moeten maken waar je opgroeit, je achtergrond is en wat het inkomen van de ouders is. Kinderen ontwikkelen zich ook veel buiten schooltijd. Mee kunnen doen met sport en cultuur is goed voor het welzijn en de gezondheid van kinderen. Om de kansenongelijkheid tegen te gaan, bieden 11 IKC’s extra lessen aan in Leeuwarden Oost. Zo kan ieder kind zich ontwikkelen.

De middagen worden georganiseerd in samenwerking met bv SPORT, Kunstkade, Stichting Leergeld, Jeugdfonds sport & cultuur en de Gemeente Leeuwarden.