reset size mute speaker contrast

Mini-symposium Ervaringskennis Gezinslab

Zes juli is er een mini-symposium over de ervaringskennis van het Gezinslab. In het Gezinslab in de wijken Bilgaard en Oud Oost in Leeuwarden hebben verschillende organisaties de handen in één geslagen om de gezinnen waar meerdere problemen spelen, beter te kunnen bereiken.

Centraal staat wat organisaties kunnen leren hoe we beter kunnen aansluiten op de behoefte van gezinnen en ook de sociale basis kunnen versterken. We willen meer passend antwoord geven op vragen van mensen, om gezinnen meer grip op het eigen leven te laten krijgen of houden.

Ervaringsdeskundigen en studenten Social Work hebben de ervaringen van bewoners opgehaald om meer inzicht te krijgen. Met dit mini-symposium worden aanwezigen meegenomen in verhaal van bewoners/ervaringsdeskundigen. Zo krijgen de bewoners een stem. Het symposium wordt afgesloten met een nabespreking om samen anders te leren kijken. De organisatie nodigt u dan ook van harte uit om daarbij aanwezig te zijn.

Vanessa Umboh

Als centrale gast zal Vanessa Umboh een inleiding verzorgen over de kracht van ervaringskennis. Zij zet zich van onderop in voor bewustwording, armoedeverzachting en systeemverandering. Vanessa is bekend van haar werk in Rotterdam waar ze de Stichting Stem zonder Gezicht heeft opgericht. Daarnaast heeft ze het boek ‘Moeder van 40.000 kinderen’ geschreven. Daarin vertelt ze hoe moeilijk het is om echt iets te veranderen in de samenleving, maar dat dat geen reden is om helemaal niets te doen. Ze zet zich in om iets te doen aan het lot van kinderen die in armoede opgroeien. Als hulpverlener in de GGZ kwam zij tijdens een burn-out in armoede terecht. Zij heeft armoede dus aan den lijve ondervonden. Vanessa moest zelfs een paar jaar van 28 euro in de week leven. Deze ervaring wakkerde bij haar strijdlust aan. “Als we bereid zijn om elkaar iets te gunnen en de handen ineen te slaan, kunnen we samen een heleboel oplossen.”

Praktische informatie

Wanneer6 juli 2023
Inloop14:30 – 17:00 uur
WaarTromptheater, M.H. Trompstraat 4A in Leeuwarden
Voor wieIedereen met hart voor het thema
AanmeldenAanmeldformulier