reset size mute speaker contrast

Nieuwe teamleden voor Leeuwarden Oost

Het programmateam van Leeuwarden Oost heet Ingrid Burrie en Ron te Slaa van harte welkom bij het team. Samen gaan ze aan de slag met preventie met gezag. Ingrid stelt zich bij deze even voor:

sinds 8 mei ben ik coördinator Veiligheid en secretaris van het programma Leeuwarden Oost. Als coördinator Veiligheid ga ik samen met vele partners een mooie uitdaging aan. We willen namelijk voorkomen dat jongeren in de criminaliteit terechtkomen of hier verder in afglijden. Als het nodig is helpen we ze ook weer richting een baan of studie.

De afgelopen jaren heb ik gewerkt bij de gemeente Súdwest-Fryslân als adviseur Openbare Orde & Veiligheid, met specialisatie Jeugd en sociale veiligheid. Deze materie is dus niet nieuw voor mij.

De integrale benadering van Leeuwarden Oost en de inzet op veiligheid spreken me erg aan: samen met de bewoners en (keten)partners een aanpak ontwikkelen voor het vergroten van de sociale kansen in wijken. Met daarbij ook een aanpak van ondermijnende criminaliteit, waarbij de inzet voorbij de grenzen van een instantie gaat.

Ik wil me bij het programma Leeuwarden Oost graag inzetten voor een positieve verandering en kijk uit naar de samenwerking: graag tot ziens!

Tot ziens Claire

Ingrid zal veel samenwerken met Ron, die voor de gemeente medewerker openbare orde en veiligheid voor Leeuwarden Oost is, en daarnaast projectleider voor de Vlietzone. En waar wij Ingrid en Ron welkom heten, nemen we afscheid van Claire. Zij stond aan de wieg van het multiteam. De afgelopen tijd heeft zij al haar kennis en ervaring ingezet. Zo maakte zij afspraken met partners en heeft allerlei interventies in gang gezet. Zo konden wij in de tussentijd rustig een goede kandidaat zoeken om haar rol in te vullen. Wie weet doen wij in de toekomst nog een keer een beroep haar. Want wij weten dat je op Claire kunt rekenen!