reset size mute speaker contrast

Praat mee over Skills Garden

Jarenlang was Cambuur het hart van de wijk Oud Oost. Maar het oude stadion maakt plaats voor een nieuw stadion op een andere plek. Op de oude plek zal straks ruimte ontstaan voor wonen, ontmoeten en recreëren.

Voor de nieuwe (Cam)buurt heeft de gemeente geregeld gesproken met buurtbewoners, wijkpanels, ondernemers, supporters, woningcorporaties, Cambuur (Verbindt).

Cambuur DNA blijft

Hoewel Cambuur vertrekt uit de buurt Oud Oost, zijn er plannen om de voetbalhistorie in ere te houden. Dat wordt gedaan door straatnamen die te maken hebben met de geschiedenis van de club. Denk aan namen zoals clubicoon Hampie Bakkerveld, Woanskip en het Hert.

Skills Garden

Op het oude voetbalveld zal een speciale ontmoetingsplek komen. Een plek voor jong en oud om te sporten en te bewegen. Iedereen is welkom. Of je dat nu georganiseerd doet in groepsverband of in je eentje. Deze ontmoetingsplek heet Skills Garden. Maar hoe moet zo’n beweeg en sportplek eruit zien?

Op dinsdagavond 26 september kunnen buurtbewoners, ondernemers en andere belanghebbenden gezamenlijk hierover nadenken. Zij zijn dan ook van harte welkom in het Cambuurstadion aan het Cambuurplein 44. Want de Skills Garden maken we samen. Voor deze avond zijn ook scholen, sportverenigingen en andere organisaties die te maken hebben met sport en bewegen uitgenodigd.

Let op: aanmelden kan nog tot 21 september!


Wil je erbij zijn? Meld je dan voor 21 september aan via het e-mailadres nieuwoudoost@leeuwarden.nl.