reset size mute speaker contrast

Stichting De Friesland draagt zes ton bij aan Leeuwarden Oost

De komende drie jaar draagt Stichting De Friesland voor €600.000 bij aan het programma Leeuwarden Oost. De stichting steunt drie onderdelen die de gezondheid van bewoners bevorderen.

Het programma Leeuwarden Oost krijgt van de stichting geld voor de onderdelen: Scoren voor Gezondheid, het Gezinslab en Skills Garden.

De stichting is verbonden aan zorgverzekeraar De Friesland. Sinds de start van het programma Leeuwarden Oost is de zorgverzekeraar als partner al betrokken.

“Het sprak het bestuur van de stichting aan dat het programma goed aansluit bij gezondheid, vitaliteit en preventie voor een kwetsbare groep en voor een lange looptijd. Veel van de bewoners van dit gebied gaan er ook daadwerkelijk iets van merken” zegt Nynke van der Meulen, manager Strategie en Propositie bij De Friesland

Samen investeren in gezondheid

Samen met zorgverzekeraar De Friesland wil het programma Leeuwarden Oost meer aandacht geven aan de gezondheid van de inwoners van het stadsdeel. Oost. “Het is uniek dat we samen investeren in preventie, en het helpt enorm om de kwaliteit van leven in Leeuwarden Oost te verbeteren” zegt programmamanager Marloes Schreur van Leeuwarden Oost.

De onderdelen

Hieronder vindt u informatie over de onderdelen waar Stichting de Friesland nu ingaat investeren:

Scoren voor Gezondheid
Dit onderdeel heeft als doel dat schoolkinderen in Leeuwarden Oost vaker en gezonder bewegen. Ze leren verschillende sporten en talenten ontdekken en krijgen daarbij inspiratie van voetballers van Cambuur en andere sporters. Bij het merendeel van de deelnemers moet de motorische ontwikkeling merkbaar verbeteren.

Het Gezinslab
Dit onderdeel wil de gezondheid van bewoners verbeteren door achterliggende oorzaken, zoals stress, schulden, werkloosheid of een ongezond levenspatroon weg te helpen nemen. Dat gebeurt op een laagdrempelige manier: met vrijwilligers, buurtbedrijven, ervaringsdeskundigen en professionele hulpverleners. Dankzij de deelname van Stichting De Friesland aan het Gezinslab, kan dBieb cursussen aanbieden op het gebied van bijvoorbeeld een gezond levenspatroon en gezonde voeding.

De Skills Garden
Dit onderdeel is een ontmoetingsplaats waar jong en oud kan spelen, bewegen en sporten. Op de plek van huidige Cambuurstadion is al ruimte gereserveerd voor deze plek. Dit sluit aan op de vraag van bewoners in de wijkplannen. BV Sport wil in aanloop naar de realisatie sportactiviteiten voor bewoners organiseren en bewoners opleiden tot beheerder en sportbegeleider opleiden.

Naast de investering in deze onderdelen, draagt Stichting De Friesland ook bij in de organisatiekosten van het onafhankelijk programmabureau.