reset size mute speaker contrast

Verwonderland heeft alles!

Voorstellingen kijken vanaf het water samen met je vrienden en familie. Hoe bijzonder is dat! Vanaf 31 mei kan het publiek op pramen over de Dokkumer Ee langs verschillende voorstellingen varen. En wat zo bijzonder is? De voorstellingen worden onder andere gespeeld door bewoners uit Leeuwarden Oost.

Er doen bewoners mee uit de Vrijheidswijk, Bilgaard, Camminghaburen, Oldegalileën, Heechterp-Schieringen en de bloemenbuurt. Het belooft een vaartocht te worden die je meeneemt in een wereld van dans, muziek en theater.

Een wereld van fantasie, spanning en ontroering

“Verwonderland heeft alles!” zegt Mariese Schuurman van Kunst in je Buurt. Zij is de bedenker van Expeditie Verwonderland. “Het neemt je mee in een wereld van fantasie, spanning en ontroering. En er is natuurlijk de gezelligheid aan boord.”

Bewoner Brigit Janssen zit in de theatergroep van Eline de Vries. Bij haar volgt ze theaterlessen van Het Generatiehuis. Brigit heeft chronische pijnklachten en maakt vaak gebruik van een rolstoel. Ze heeft niet veel geld te besteden omdat ze leeft van een uitkering. Door het project ‘Kunst in je Buurt’ doet ze toch volop mee.

“Ik speelde altijd al graag toneel, maar heb nooit professioneel les gehad. Door ‘Kunst in je Buurt’ heb ik die kans wel gekregen en nooit spijt van gehad.” Ze herinnert zich haarde eerste keer Kunst in je Buurt nog goed: ,,Ik voel me soms wel eens alleen en een cursus is ook een mooie manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Daarbij speelde ik altijd graag toneel, maar had ik nog nooit professioneel les gehad. Kunst in je Buurt bood mij die kans en ik heb er nooit spijt van gehad.”

De toneelkunsten van Brigit Janssen en andere bewoners uit de deelnemende wijken kun je van 31 mei tot 4 juni aanschouwen.

Meer weten of gelijk al voor een onvergetelijke reis gaan? Kijk dan op de website van het Generatiehuis.

Let op, het gaat hard! Er zijn nog tickets voor zaterdag 2 en zondag 3 juni!