reset size mute speaker contrast

Welkom op Buurtcamping Bilgaard

Op vakantie in je eigen buurt? Tussen 1 en 3 september kunnen buurtbewoners in Bilgaard kamperen rondom de koepel. Ook als je niet in de buurt woont, kun je in Bilgaard kamperen. Iedereen, van yup tot bouwvakker, is welkom!

Onbezorgde tijd

De initiatiefnemers van de camping zijn Dick Bootsma, Jaep Reitsma en Grietje Leijendekker, die vanuit hun rol binnen het project GezinsLab – waar samen met mensen naar mogelijkheden wordt gezocht de ervaren gezondheid te verhogen – de camping organiseren. “We willen de camping runnen samen met vrijwilligers die gasten een onbezorgde tijd willen bezorgen. Er hebben zich al vrijwilligers opgegeven namens onder meer Amaryllis, ANWB, GezinsLab en Wijkvereniging Bilgaard, maar ook mensen uit de wijk melden zich.”

Elkaar ontmoeten

Op De Buurtcamping Leeuwarden Bilgaard is iedereen welkom. “Daar zijn wij allemaal gelijk. Van een directeur tot een loodgieter, allemaal lopen we met een pleerol naar het toilet.” Buurtcamping Bilgaard komt rondom de WIJKkoepel bij Wijkcentrum Bilgaard. Jaep Reitsma daarover: “Buurtbewoners mogen ook gewoon het kampeerterrein bekijken. Even kijken hoe het er allemaal aan toe gaat. Misschien willen ze zelf ook eens kamperen in eigen buurt.”

Pilot

Buurtcamping Bilgaard zit nu in een pilotfase, weet Dick Bootsma te melden. “Hopelijk kunnen wij volgend jaar een grotere camping opzetten en er ook een campus van maken. Daar kunnen mensen in de praktijk leren wat het runnen van een camping inhoudt. Precies waar wij als Wijkleerbedrijf ook voor staan: mensen werkervaring bieden.”

De kracht van samen

Dick vervolgt; “wat ik ook graag nog wil benoemen is de samenwerking met de ANWB, Toerisme Alliantie Friesland en Stichting de Buurtcamping, zij zijn aanjagers in dit project en helpen ons op verschillende gebieden. En met hulp van verschillende partners uit de wijk kunnen wij iedereen voorzien van een all-inclusive vakantie.” Jaep Reitsma wijst nog op de tickets “Je kunt de tickets nu al online boeken. Via het GezinsLab zorgen we dat ook mensen met een smallere beurs op de camping kunnen staan.” 

Echt vakantie

Wanneer is het voor beide heren geslaagd? “Wanneer er leuke ontmoetingen plaatsvinden en de gasten een echt vakantiegevoel beleven” zegt Jaep. Dick kan zich daarin vinden. “Net als Jaep hoop ik dat buurtbewoners en andere campinggasten samen een zorgeloze tijd beleven. Het is tenslotte vakantie!”

Klik hier voor meer informatie over de Buurtcamping Bilgaard.

Tickets kopen? Klik hier.